Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Δυστυχώς, παλεύουμε για τα αυτονόητα και απέναντί μας είναι και οι δημοτικοί άρχοντες


πηγή: γαία


Εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, ζούμε εις γνώση μας το πρόβλημα της τοξικής ρύπανσης της Μεσσαπίας και της καταστροφής του υδροφόρου ορίζοντα από βαρέα μέταλλα, όπως το χρώμιο και το νικέλιο, που καθιστούν το νερό επικίνδυνο και ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, τουλάχιστον.

Εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, οι Δημοτικοί μας άρχοντες από τη μια αρνούνται την ύπαρξη του τεράστιου αυτού προβλήματος και από την άλλη επιχειρούν να το "κουκουλώσουν" με διάφορα τεχνάσματα ή να το "προσπεράσουν" με διάφορες "κομπογιαννίτικες" μεθόδους, όπως για παράδειγμα με τη βεβιασμένη ανόρυξη νέων γεωτρήσεων στον ήδη ρυπασμένο υδροφόρο ορίζοντα και μάλιστα σε θέσεις όπου αποδεδειγμένα τα αποθέματα νερού είναι ελάχιστα πλέον.

Με τις απερίσκεπτες και κυριολεκτικά ολέθριες επιλογές της όλο αυτό το διάστημα, η Δημοτική αρχή Μεσσαπίων, ξεπέρασε πια κάθε όριο ανευθυνότητας και ασυνειδησίας, άγοντας εντελώς απροκάλυπτα τους δημότες-πειραματόζωα μπροστά στο φοβερό δίλημμα: Νερό με τοξικά ή βρύσες χωρίς νερό;

Αυτή ακριβώς είναι η τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα, αφού από τις αρχές κιόλας του φετινού καλοκαιριού στράγγιξε και το θολό, γεμάτο ίζημα νερό στις βρύσες, κι ο καθένας μπορεί τώρα πια να αντιληφθεί ότι το μέλλον προβλέπεται πραγματικά εφιαλτικό για τον τόπο μας .

Απέναντι σε τούτη την άκρως απελπιστική κατάσταση, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αδράνειας και παθητικής αποδοχής της τόσο άδικης, απάνθρωπης και εξοντωτικής τιμωρίας που η Δημοτική αρχή Μεσσαπίων έχει επιβάλει στους δημότες.

Επιτέλους, όλοι μαζί να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα το ύψιστο φυσικό αγαθό που μας στερούν! Επιτέλους, όλοι μαζί εδώ και τώρα να απαιτήσουμε νερό καθαρό, ασφαλές για την υγεία μας και επαρκές για τις ανάγκες της διαβίωσής μας!

Όλοι μαζί στην αγωνιστική συγκέντρωση, την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 και ώρα 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία των Ψαχνών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin