Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Θρηνούμε και εξοργιζόμαστε. Αγώνας διαρκείας ενάντια στη λεηλασία της ζωής μας!

ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας θρηνεί μαζί με τους αυτοκινητιστές όλης της Ελλάδας για το τραγικό χαμό του βολιώτη αυτοκινητιστή, που μη αντέχοντας τη δραματική οικονομική κατάσταση, έβαλε τέρμα στη ζωή του.

Σαράντα χρόνια στο τιμόνι, με χιλιάδες χιλιόμετρα στα χέρια, κοντά στη σύνταξη, έλπιζε ότι η πώληση του αυτοκινήτου του και της περίφημης άδειας του φορτηγού του θα του έδινε τη δυνατότητα να εξοφλήσει υποχρεώσεις που συσσώρευσε η οικονομική κρίση και η απαξίωση του επαγγέλματος του αυτοκινητιστή.

Τα νέα της συνάντησης των αυτοκινητιστών με το υπουργείο μεταφορών ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος οδηγεί σε μηδενισμό στη αξία της άδειας των φορτηγών, που έχουν πληρωθεί με δουλειά και αίμα, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στη ζωή του.

Η πανελλήνια συνάντηση των αυτοκινητιστών στο Βόλο μας έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματά τους. Η συμμετοχή τους στο κίνημα των διοδίων και η καθημερινή μας επικοινωνία με εκατοντάδες αυτοκινητιστές,μας έδωσαν την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι το ζήτημα των διοδίων έχει μετατραπεί γι αυτούς σε ζήτημα ζωής και θανάτου. Αν θα φάνε σάντουιτς ή κονσέρβα, αν θα πιούνε καφέ ή θα βγάλουν τη διαδρομή σκέτα, αν θα δούνε σε εύλογο χρόνο τις οικογένειές τους ή όχι.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των αυτοκινητιστών για την επιβίωση, αγώνας κοινός με ολόκληρη την εργατική τάξη και τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα.
Θα είμαστε μαζί τους στους αγώνες για να πληρώσουν τη κρίση του συστήματος αυτοί που τη δημιούργησαν, αυτοί που έκλεψαν το δημόσιο κορβανά, αυτοί που πούλησαν και εκχώρησαν τη δημόσια περιουσία, αυτοί που μας γδύνουν με τα διόδια, αυτοί που δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο στη ζωή.

Τη κρίση δεν πρέπει να τη πληρώσει κανένας άλλος αυτοκινητιστής ή εργαζόμενος.
Το φυτίλι της κοινωνικής έξρησξης δεν το ανάψαμε εμείς. Θρηνούμε και εξοργιζόμαστε.
Αγώνας διαρκείας ενάντια στη λεηλασία της ζωής μας.

23/7/2010
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

πηγή: Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin