Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Τι συμβαίνει ακριβώς με την περιβαλλοντική επιβάρυνση της Αυλίδας;

Πριν λίγες μέρες στον Φάρο της Αυλίδας σε όλο το μήκος της παραλίας του, το νερό της θάλασσας είναι γεμάτο αφρούς, μύριζε αφόρητα και ο πυθμένας της θάλασσας είναι γεμάτος με στερεά βοθρολύματα!

Στην παραλία αυτή πολλοί κάτοικοι, μικρά παιδιά και επισκέπτες κάνουν το μπάνιο τους. Πόσο επικίνδυνα όμως είναι για την υγεία τους; Από πού προέρχεται η ρύπανση αυτή της θάλασσας; Πολλά ακούγονται για πλημμελή λειτουργία του ΒΙΟΚΑ Χαλκίδας; Ισχύει και σε ποιο βαθμό; Ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις από τους αρμόδιους.

Τα προβλήματα αυτά σε συνδυασμό με τη σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση που δέχεται η περιοχή, από την διπλανή βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων – Σχηματαρίου (εξασθενές χρώμιο στο νερό), αλλά και από την παρουσία των χημικών βιομηχανιών (ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ) και των ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ στο ‘Μικρό Βαθύ’ δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αυλίδας.

Προβλήματα για τα οποία οι απερχόμενες αυτοδιοικήσεις κάθε βαθμού της ευρύτερης περιοχής (Χαλκίδας, Ληλάντιο, Αυλίδα και Νομαρχία) αδιαφόρησαν ή στην καλύτερη περίπτωση τα υποτίμησαν ή ήταν παρατηρητές.

Οι πολίτες όμως ενεργοποιούντα. Ήδη εκατοντάδες πολίτες με υπογραφές απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η ρύπανση της θάλασσας και του αέρα της Αυλίδας. Απαιτούν μια αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία της κοινωνίας, μια αυτοδιοίκηση από τους πολίτες και για τους πολίτες.

Κίνηση για μια Αυτοδιοίκηση των Πολιτών ‘Πολιτεία Ευρίπου’
πηγή: σίβυλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin