Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Επιτροπή κατοίκων Αυλιδας: Καταγγελία για υπερβολική μόλυνση θάλασσας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΦΑΡΟΥ ΑΥΛΙΔΑΣ
(Αντιπροσωπεία) 7 Αυγούστου 2010
ΠΡΟΣ 1. Το Λιμεναρχείο Χαλκίδας (Αρ.Πρωτ 6617/07.08.10)
2. Δ/νση Υγιεινής Χαλκίδας (Αρ.Πρωτ.9516/20.8.2010)
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
2. ΔΗΜΟ ΑΥΛΙΔΑΣ (Αρ.Πρωτ.4837/20.8.10)
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ ΑΥΛΙΔΑΣ

Σας καταγγέλλουμε ότι το νερό της θάλασσας του Φάρου Αυλίδας, κατά μήκος της παραλίας είναι γεμάτο περίεργους αφρούς, μυρίζει έντονα, και ιδιαίτερα εδώ και 10 μέρες, ο πυθμένας σε βάθος 10-15 cm είναι γεμάτος με υλικό ...βόθρων.
Σας παρακαλούμε να κάνετε τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να δούμε την καταλληλότητα της θάλασσας για κολύμβηση, ή διαφορετικά να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της μόλυνσης.

Οι καταγγέλλοντες
Επισυνάπτουμε 8 σελίδες με υπογραφές που καθημερινά αυξάνονται μαζί με την αγανάκτηση των κατοίκων, για την απόλυτη αδιαφορία των αρμοδίων Αρχών, εδώ και τόσα χρόνια και την προσπάθεια απόκρυψης του τεράστιας Οικολογικής Καταστροφής, σε όλη την περιοχή.
Και όλα αυτά, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες των κατοίκων, αλλά και τις εκθέσεις και προτροπές και από το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ για λήψη μέτρων στη περιοχή όπως και το πρόσφατο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 47 / 14-06-2010 με τίτλο: Καταστρέφουμε ασυλλόγιστα το θαλάσσιο περιβάλλον (http://www.pakoe.gr ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Tο αθλιότερο σε τέτοιες υποθέσεις είναι ότι όχι μόνο γίνεται συγκάλυψη των πηγών της τεράστιας μόλυνσης και από αστικά ,και από βιομηχανικά απόβλητα, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία όλων, αλλά και οι κάτοικοι που τολμούν να υψώσουν φωνή ανησυχίας-διαμαρτυρίας για τον τόπο, αντιμετωπίζονται σαν "εγκληματίες", σαν "Ανθέλληνες" μάλιστα συγκεκριμένα από τον ίδιο τον κ. Πανουτσόπουλο, Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγείας Δημόσιας Υγιεινής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας, με το σκεπτικό ότι προηγείται το οικονομικό όφελος από τον τουρισμό της περιοχής!

Επι πλέον προειδοποίηση και για παρουσία εξασθενούς χρωμίου στο νερό:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
PANHELLENIC CENTER OF ECOLOGICAL RESEARCH
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Πτολεμαίων 1, 116 35, Αθήνα - T: 210 8100804 -5 - F: 210 8100802 - e-mail: pakoe@pakoe.gr, www.pakoe.gr
Δελτιο Τυπου 50/01-07-2010
ΘΕΜΑ:ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΕΥΒΟΪΚΟ
Σε δειγματοληψίες που πραγματοποίησε συνεργείο του ΠΑΚΟΕ σε περιοχές του νότιου Ευβοϊκού από τις μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις που έγιναν στα πιστοποιημένα εργαστήρια του, διαπιστώθηκε παρουσία εξασθενούς χρωμίου και παθογόνων μικροβίων.
Ελπίζουμε η πολιτεία και οι Δήμοι των περιοχών αυτών να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και να πιέσουν ώστε επιτέλους να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του.
Από τη ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ του ΠΑΚΟΕ

Για να πάρετε ολόκληρη την έκθεση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ : ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΝΕΡΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ (ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ – ΕΥΒΟΙΚΟΣ – ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ) ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 κατεβάστε το εδώ.

Σχόλιο της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας:
Η Αυλίδα, που ο βασιλιάς Αγαμέμνων ετοιμαζόταν να θυσιάσει την κόρη του Ιφιγένεια για να φυσήξει ούριος άνεμος και να αποπλεύσουν τα πλοία για την Τροία, είναι σήμερα βόθρος. Τώρα που το έμαθε όλος ο κόσμος μήπως οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να ασχοληθούν με την πηγή του προβλήματος και τον καθαρισμό;


πηγή: Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin