Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ταμπέλες κατά τετράποδων

Δημοσιεύουμε κείμενο - καταγγελία που έστειλαν στην στήλη κάτοικοι από τις περιοχές Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας και αναφέρεται σε αυθαίρετες πινακίδες που τοποθετούν Δήμοι της ευρύτερης περιοχής με σκοπό να απαγορεύσουν την είσοδο κατοικιδίων στις πλατείες και στα πάρκα.


Ο Δήμος Νέας Χαλκηδόνας με τις ευφάνταστες πινακίδες του, προκειμένου λοιπόν, να ικανοποιήσει παράλογες απαιτήσεις και παράπονα ψηφοφόρων του, που δεν ανέχονται την παρουσία σκύλων σε δημόσιους χώρους, αναλαμβάνει τάχιστα ο ίδιος καθήκοντα νομοθέτη! Έτσι, δε διστάζει να τοποθετήσει σε πολλές πλατείες και πάρκα της περιοχής πινακίδες που απαγορεύουν την είσοδο σκύλων μέσα σε αυτές. Για να αποκτήσει όμως και το απαιτούμενο κύρος αυτή του η «πρωτοβουλία», επικαλείται ψευδώς συγκεκριμένο νόμο του κράτους, που δήθεν ορίζει την «εμπνευσμένη» αυτή απαγόρευση. Παραπέμπει λοιπόν, στην Παράγραφο 8, του Άρθρου 2, του νόμου 3170/2003. Η ύπαρξη του συγκεκριμένου νόμου είναι όντως πραγματική, αυτό όμως που είναι ανύπαρκτο είναι η Παράγραφος 8, του Άρθρου 2! Θα μπορούσε εδώ ο Δήμος να επικαλεστεί τυχόν τυπογραφικό λάθος. Ακόμα και έτσι όμως δε γίνεται πειστικός, καθότι πουθενά μέσα στο νόμο δε γίνεται αναφορά για τέτοιου είδους απαγορεύσεις. Πρόκειται ξεκάθαρα για μία κίνηση μίσους του Δήμου για τα ζώα, αλλά και για τους αναδόχους αυτών, και για ένα ολοφάνερο σιγοντάρισμα σε κακόβουλους ψηφοφόρους που απεχθάνονται την ύπαρξη κατοικιδίων στις γειτονιές τους, θεωρώντας μάλιστα τα πάρκα προέκταση της ιδιωτικής τους περιουσίας και αποκλειστικής τους χρήσης με τους δικούς τους «όρους». Προκειμένου λοιπόν ο Δήμος από τη μία να ξεμπερδεύει γρήγορα με τα παράπονά τους, και από την άλλη να μην τους «χαλάει χατίρι», τοποθετεί τις συγκεκριμένες πινακίδες, παραπλανόντας όμως με τις ψευδείς πληροφορίες όλους τους υπόλοιπους δημότες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από τις πινακίδες «μπήκαν» τις αμέσως επόμενες μέρες μετά από διαπληκτισμούς σε πάρκα, επειδή κάποιοι πολίτες «τόλμησαν» να βγάλουν βόλτα το σκυλάκι τους στο πάρκο! Επίσης, αυτές οι πινακίδες, μαζί με άλλες παλιότερες, πιο απλές, χωρίς επίκληση σε ανύπαρκτους νόμους, φιγουράρουν στη συντριπτική πλειοψηφία των πάρκων του Δήμου Νέας Χαλκηδόνας!

Στα χνάρια τέτοιων «πρωτοποριών» και άλλοι Δήμοι, με λιγότερο τρανταχτές κινήσεις. Έτσι, ο Δήμος Ιλίου υπενθυμίζει σε αυτούς που βγάζουν περίπατο το σκύλο τους να τον έχουν δεμένο με λουρί και να φροντίζουν για τα περιττώματά του, επικαλούμενος τον ίδιο νόμο 3170/2003, όντως κάτι τέτοιο αναφέρεται και στο νόμο, στο τέλος όμως της επιγραφής ένα μικρό σκίτσο απεικονίζει ένα σκύλο μέσα σε απαγορευτικό κύκλο! Εδώ έχουμε μία «κίνηση διπλωματίας» από το Δήμο, όπου επιδιώκει αφενός να είναι τυπικός με όσα προβλέπονται, αφετέρου όμως με ένα σκίτσο φροντίζει και τα παράπονα για «τα σκυλιά στις πλατείες». Ένα τελευταίο αντίστοιχα παράδειγμα θα βρούμε και στο άλσος της Φιλαδέλφειας, όπου εδώ ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας στην κεντρική είσοδο του άλσους απαγορεύει τα σκυλιά. Μία μικρή λεπτομέρεια μόνο είναι το γεγονός ότι μέσα στο άλσος υπάρχει κέντρο περίθαλψης και προστασίας αδέσποτων από εθελοντές!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin