Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Μεγαλειώδης η πορεία για το Πολυτεχνείο

Η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του 1973 ξεκίνησε ειρηνικά και εκτείνετο απο το Πολυτεχνείο μέχρι την Αμερικανική Πρεσβεία. Θεωρείται ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες που έγιναν στην Αθήνα μετά την επίσημη πτώση της χούντας το 1974.

Παρά την αντίθετη εξοργιστική παραπληροφόρηση που διακινούν τα συμβατικά ΜΜΕ, οι διαδηλωτές οι οποίοι διαδήλωναν ειρηνικά κατά της κυβέρνησης της τρόικας και των πολιτικών εξόντωσης του Λαού με αναφορές στη διαχρονική σημασία των συνθημάτων της φοιτητικής εξέγερσης που αποτέλεσε ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα πρίν 37 χρόνια,λίγο πρίν την άφιξή τους στο ύψος της αμερικάνικης πρεσβείας, δέχτηκαν απρόκλητη εγκληματική επίθεση από το πίσω μέρος των μπλογκς από διμοιρίες των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, ενώ τα μπλόγκ, των Επιτροπών κατά των διοδίων, του 18 Ανω και του ΕΕΚ, ευρίσκοντο σε στάση, μετά τη συμβολή της Β.Σοφίας μέ την Παπαδιαμαντοπούλου, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ από το πίσω μέρος της πορείας. Από την επίθεση τραυματίστηκε δεκάχρονο αγόρι το οποίο είχε έλθει με την οικογένειά του, προκειμένου για πρώτη φορά στη ζωή του να λάβει μέρος στην πορεία για το Πολυτεχνείο και δεκάδες άλλοι πολίτες.

Σημειώνεται ότι η επίθεση των ΜΑΤ έγινε κατά των παραπάνω διαδηλωτών οι οποίοι ήταν στην πλειοψηφία τους μέλη οικογενειών και γνωστοί κοινωνικοί αγωνιστές. Αποκαλυπτικό της σχεδιασμένης και σκόπιμης εγκληματικής επίθεσης των ΜΑΤ απο το πίσω μέρος των μπλόγκ αυτών και η απόφασή τους πάσει θυσία να τραυματίσουν πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά είναι το βίντεο που παρουσιάζουμε, οι σκηνές με τις βάρβαρες επιθέσεις που περιέχει και όχι μόνο αυτές.

Τονίζουμε για μία ακόμη φορά τις τεράστιες ευθύνες του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Παπουτσή. Τον υπουργό φαίνεται να ενδιαφέρει περισσότερο το προσπέρασμα της δόξας του χουντικού πρωθυπουργού του 73 Σπύρου Μαρκεζίνη όταν έγινε η εισβολή στο Πολυτεχνείο η οποία βάφτηκε στο αίμα, παρά το γεγονός ότι οι εντολές πρός τα ΜΑΤ για τέτοιες εγκληματικές επιθέσεις μπορεί να στοιχίσουν πολύ ακριβά.

Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη αυτής της κυβέρνησης της ακρότατης μειοψηφίας η οποία επιμένει να κυβερνάει πλέον τη χώρα μόνο ελέω ΔΝΤ, Ευρωπαικής Ενωσης και των εργοδοτών τους, δηλαδή των διεθνών τοκογλύφων, γι αυτές τις ολοκληρωτικής έμπνευσης πρακτικές σε βάρος των πολιτών, είναι άμεση.

Αν συνεχίσει τις πρακτικές των κάθε είδους αδίστακτων επιδρομών σε βάρος του κόσμου, τότε ασφαλώς θα επιδεινώσει τα ήδη τραγικά αδιέξοδα στά οποία βρίσκεται.



πηγή: Stop Cartel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin