Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Προσπάθεια τρομοκράτησης στην Αυλίδα

Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται μια υπόθεση τρομοκράτησης των πολιτών της Αυλίδας, οι οποίοι μέσω του Συλλόγου τους «Ενεργοί Πολίτες Αυλίδας», συγκέντρωσαν πάνω από 500 υπογραφές κατοίκων και έστειλαν διαμαρτυρία στους αρμόδιους κρατικούς φορείς (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας, Δήμο Χαλκίδας, Δήμο Αυλίδας και Εισαγγελέα Χαλκίδας), για την ρύπανση που προκαλείται στην περιοχή της Αυλίδας από δραστηριότητες των Ναυπηγείων Χαλκίδας (απόβλητα αμμοβολής) και της Νεοχημικής (δυσάρεστες οσμές), ζητώντας το αυτονόητο, να εφαρμοστεί η περιβαλλοντική νομοθεσία.
Η τρομοκράτηση αυτή παίρνει και «άγριες» διαστάσεις, αφού κάποιος ανόητος εντεταλμένος ή όχι από κάποιους δεν έχει σημασία, απείλησε κάποιον πολίτη της Αυλίδας, που έχει υπογράψει το κείμενο διαμαρτυρίας ότι θα βρει καμένο το σπίτι του.
Θέλουμε να θέσουμε δύο ρωτήματα με την ανακοίνωσή μας :
1. Είναι αλήθεια ότι τα ονόματα των υπογραφών διέρρευσαν από τις προαναφερόμενες δημόσιες υπηρεσίες και βρίσκονται στα χέρια των υπευθύνων των επιχειρήσεων ; Πως διέρρευσαν τα ονόματα με τις υπογραφές και για ποιο ακριβώς σκοπό βρίσκονται τα γραφεία των επιχειρήσεων ;
2. Εάν οι υπεύθυνοι των συγκεκριμένων επιχειρήσεων τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους με τους οποίους έχουν αδειοδοτηθεί και είναι καθʼόλα νόμιμες οι δραστηριότητές τους, τι ακριβώς φοβούνται και εξαπολύουν μέσω εντεταλμένων τρίτων, απειλές ;
Η καταγγελία μας είναι δημόσια και απευθύνεται προς όλα τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, ώστε να είναι ενήμερα για την κατάσταση και τους κινδύνους που περικλείονται, ώστε να πράξουν τα δέοντα.

πηγή: Παρατηρητήριο Αειφορίας Ευβοϊκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin