Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

220 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο στην ΕΑΒ

Η βαριά καμπάνα με την οποία απειλούσε το υπουργείο Περιβάλλοντος ότι θα τιμωρούσε την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία για τη μόλυνση που προκάλεσε στην περιοχή του Ασωπού και κατ΄ επέκταση της Θήβας από το εξασθενές χρώμιο, τελικά μεταφράζεται σε πρόστιμο μόλις 220.000 ευρώ!

Tην ίδια στιγμή η ΕΑΒ, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε νέα παράταση από το ΣτΕ προκειμένου να συμμορφωθεί με την περιβαλλοντική νομοθεσία. Η προθεσμία που είχε δώσει στην εταιρεία το ΣτΕ μετά από προσφυγή φορέων και κατοίκων της περιοχής, έληξε στις 30 Νοεμβρίου. Πηγές των επιθεωρητών Περιβάλλοντος αναφέρουν ότι η ΕΑΒ προέβη σε μερική συμόρφωση, ωστόσο διαπιστώνονται ακόμη κρυφοί αγωγοί που ρίχνουν εξασθενές χρώμιο ανακατεμένο με νερό και άλλα λύματα στον Ασωπό.

Μετρήσεις
Το πρόστιμο που επιβλήθηκε, πάντως, στην ΕΑΒ αφορά στις μετρήσεις που στις αρχές του χρόνου οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος εντόπισαν σωρεία παραβάσεων.
Πάντως το πρόστιμο είναι πολύ πιο μικρό απ΄ ότι αναμενόταν αρχικά (500.000 ευρώ). Η ελληνική αεροπορική βιομηχανία θεωρείται από τους κύριους υπεύθυνους στη ρύπανση της περιοχής του Ασωπού μαζί με τη μεταλλουργία και τη χημική βιομηχανία.

πηγή: Ημερησία

1 σχόλιο:

  1. Ειδατε κανενα να πληρωνει? Διακανονισμο στον διακανονισμο το πανε μεχρι που παραγραφονται ή κλεινουν. Και αν οι εταιριες πληρωνουν τελικα, που πανε τα χρηματα και σε ποιο ταμειο καταληγουν? Παραμυθια για μικρα παιδια μας λετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin