Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Αργύρης Αλεξίου: Εμείς εφόσον είμαστε ενωμένοι θα κερδίσουμε σε αυτόν τον αγώνα.

Ο Αργύρης Αλεξίου είναι αρχιτέκτωνας μηχανικός και πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Τραγάνας, μιλάει για τον αγώνα κατά των διοδίων καταγγέλοντας ότι κοστολογούν σε 6πλάσια τιμή "Εμείς δουλεύουμε το οπλισμένο σκυρόδεμα γύρω στα 250 ευρώ και στην κατασκευή των κρασπέδων χρεώνεται 1500 ευρώ", αναφέρει επίσης ότι "Θα βρούν 2.000 τρόπους για να μας εκφοβίσουν και να μας τρομάξουνε. Εμείς εφόσον είμαστε ενωμένοι θα κερδίσουμε σε αυτόν τον αγώνα."



Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ιωάννης Ζαμπετάκης: «Τι Ασωπός...τι Ευβοϊκός»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ:Η ζωή μας χωρίς χρώμιο και μπάρες


Πηγή: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
http://www.anparatiritis.gr/content/view/2255/2/lang,el/

Η ζωή μας χωρίς χρώμιο και μπάρες
27.05.10
Με πολύ μεγάλη επιτυχία, τόσο απο πλευράς συμμετοχών , όσο και από τα θέματα και τις θέσεις που αναπτύχθηκαν, έγινε τηνΤρίτη 25-5-10, η εκδήλωση στο Πνευματικό κέντρο του Ωρωπού.Την εκδήλωση , με θέμα: Η ζωή μας χωρίς χρώμιο και μπάρες, οργάνωσε η Ανοιχτή Πρωτοβουλίαπολιτών Βόρειας Αττικής.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι: Πατέρας ΙωάννηςΟικονομίδης (κίνημα Ασωπού) - Ιωάννης Ζαμπετάκης (Επίκουρος Καθηγητής Χημείας Τροφίμων)-Μανώλης Σταυρουλάκης (Κίνημα για την αφαίρεση των διαφημιστικών πινακίδων)- ΘανάσηςΤσιώκος-Πλαπούτας (Δικηγόρος -κίνημα για την αφαίρεση των διαφημιστικών πινακίδων)-Αργύρης Αλεξίου (Αρχιτέκτων - Πρόεδρος
Τοπικού Συμβουλίου Τραγάνας - Κίνημα διοδίωνστην Τραγάνα - Μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού)- Κώστας Καστρίτσης (Κίνημαδιοδίων στην Τραγάνα - Μέλος του πανελλαδικού συνονιστικού)- Γρηγόρης Δαφνής (ΚαθηγητήςΜέσης Εκπαίδευσης - Κίνημα διοδίων)- Λεωνίδας Παπαδόπουλος (Ιατρός - Κίνημα διοδίων Βόρειας Αττικής - Μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού) .

Ακολούθησε ανοιχτή και πλούσια συζήτηση με την συμμετοχή πολλών από τους παρευρισκόμενους και κοινή διαπίστωση ήταν η ανάγκητης ενότητας όλων των κινημάτων, μιας και η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις σε ένα κομμάτι ανθρώπων που θυσιάζουν την ενότητα του κινήματος στονβωμό μικροπολιτικών βλέψεων, ιδιαίτερα λόγω και των επερχόμενων εκλογών με τον Καλλικράτη.
Ακόμη όλοι οι συνομιλητές τόνισαν την ανάγκη να περάσουμε άμεσα σε κινητοποιήσεις, τόσο για τα διόδια , όσο και για όλα τα προβλήματα μικρότερα ή και μεγαλύτερα.

Συντονιστές της συζήτησης,που διάρκεσε περίπου 3 ώρες, ήταν οι
Δημήτρης Ντινοδήμος (Μηχανικός Πληροφορικής- Κίνημα διοδίων Βόρειας
Αττικής) και ο Βασίλης Παπαδόπουλος (Οφθαλμίατρος- Κίνημα διοδίων
Βόρειας Αττικής - Μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού)

Πάτερ Ιωάννης: «Δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε παρά να πετύχουμε»

Ο Πατέρας Ιωάννης Οικονομίδης στην ομιλία του για την τραγωδία του Ασωπού ποταμού κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:
«Το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με μια καλή ψήφο. Όλες οι εξουσίες αποδείχτηκαν διαχρονικά ευάλωτες στην επιρροή της βιομηχανίας και του χρήματος. Μόνο το συνεχές ενδιαφέρον του κόσμου, η ενασχόληση με τα κοινά όταν πλαισιώνεται από γνώση των προβλημάτων και επιστημονική μεθοδολογία είναι ο μόνος δρόμος για την πρόοδο στο πρόβλημά μας. Η ανατροπή της κατάστασης είναι αναγκαία για να συνεχιστεί η ζωή στους τόπους μας. Δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε παρά να πετύχουμε. Είναι δύσκολη η κατάσταση, δεν είναι όμως αδύνατο να προχωρήσουμε. Απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση, η οποία συντηρείται αποκλειστικά και μόνο από την ποιοτική αντίδραση οργανωμένων και ενημερωμένων πολιτών. Απαιτείται καταβολή οικονομικού κόστους πολύ μεγάλου, σύμφωνα όμως με την αρχή ο ρυπαίνων πληρώνει. Εμείς δεν πρέπει να βάλουμε φράγκο για την αποκατάσταση της περιβαλλοντολογικής ζημιάς. Είναι θέμα της ποιότητας της ζωής μας και της ποιότητας του θανάτου μας. Και δε θα πρέπει να παραμείνουμε όπως μέχρι σήμερα είτε αδρανείς είτε μη επαρκώς αντιδρώντας.»



Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με μεγάλη επιτυχία

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση "Η ζωή μας χωρίς χρώμιο και μπάρες" την Τρίτη 25 Μαΐου 2010 στον Ωρωπό.


Εισηγήσεις έγιναν από τους:

- Πάτερ Ιωάννης Οικονομίδης (κίνημα Ασωπού)


- Ιωάννης Ζαμπετάκης (Επίκουρος Καθηγητής Χημείας Τροφίμων)


- Αθαν. Δ. Τσιώκος Πλαπούτας (Δικηγόρος)


- Αργύρης Αλεξίου (Αρχιτέκτων - Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Τραγάνας - Κίνημα διοδίων στην Τραγάνα - Μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού)


- Λεωνίδας Παπαδόπουλος (Ιατρός - Κίνημα διοδίων Βόρειας Αττικής - Μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού)


- Μανώλης Σταυρουλάκης (Κίνημα για την αφαίρεση των διαφημιστικών πινακίδων)


- Κώστας Καστρίτσης (Κίνημα διοδίων στην Τραγάνα - Μέλος του πανελλαδικού συνονιστικού)


- Γρηγόρης Δαφνής (Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης - Κίνημα διοδίων)


Επίσης παρενέβη με τοποθέτηση η κα. Καλλιόπη Μετοχιάτη (Νομαρχιακή σύμβουλος).


Μετά τις εισηγήσεις έγινε υψηλού επιπέδου συζήτηση για το περιβάλλον αλλά και την άρνηση πληρωμής στα διόδια.
Την συζήτηση συντόνισαν ο Βασίλης Παπαδόπουλος (Οφθαλμίατρος - Κίνημα διοδίων Βόρειας Αττικής - Μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού) και ο Δημήτρης Ντινοδήμος (Μηχανικός Πληροφορικής - Κίνημα διοδίων Βόρειας Αττικής).

Θα ακολουθήσουν δημοσιεύσεις με video των εισηγήσεων και των τοποθετήσεων.

Η αφίσα της εκδήλωσης

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Που γίνεται η εκδήλωση;


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη
Το Σαπανίδειο Πνευματικό Κέντρο είναι στην πλατεία ηρώων, πίσω από το άγαλμα, στον 1ο όροφο.
Η πλατεία ηρώων είναι η πιο κεντρική πλατεία στον Ωρωπό, δίπλα στην είσοδο του πορθμείου, σε αυτή την πλατεία γίνονται οι εκδηλώσεις στις εθνικές εορτές.
Για να έρθετε από την Αθήνα, εισέρχεστε στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στο ρεύμα προς την Λαμία, η έξοδος είναι ο κόμβος Μαλακάσας και είναι η 2η έξοδος μετά τα διόδια Αφιδνών. Κατευθύνεστε προς Ωρωπό, αφού περάσετε το Μήλεσι και την Νέα Πολιτεία θα μπείτε στον Ωρωπό στην οδό Μικράς Ασίας, στο τρίτο στενό που θα συναντήσετε (28ης Οκτωβρίου) στρίψτε αριστερά (στην στροφή είναι το δημοτικό σχολείο) και θα βγείτε στην Πλατεία Ηρώων.

Ομιλητές

Στην εκδήλωση θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους οι:

- Πάτερ Ιωάννης Οικονομίδης (κίνημα Ασωπού)
- Ιωάννης Ζαμπετάκης (Επίκουρος Καθηγητής Χημείας Τροφίμων)
- Μανώλης Σταυρουλάκης (Κίνημα για την αφαίρεση των διαφημιστικών πινακίδων)
- Παναγιώτης Μαδιάς (Μηχανολόγος - Πραγματογνώμονας ειδικός σε θέματα ασφαλείας οδών)
- Αργύρης Αλεξίου (Αρχιτέκτων - Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Τραγάνας - Κίνημα διοδίων στην Τραγάνα - Μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού)
- Κώστας Καστρίτσης (Κίνημα διοδίων στην Τραγάνα - Μέλος του πανελλαδικού συνονιστικού)
- Γρηγόρης Δαφνής (Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης - Κίνημα διοδίων)
- Λεωνίδας Παπαδόπουλος (Ιατρός - Κίνημα διοδίων Βόρειας Αττικής - Μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού)

Οι εισηγήσεις θα είναι 7 λεπτες και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Συντονιστές της συζήτησης θα είναι οι Δημήτρης Ντινοδήμος (Μηχανικός Πληροφορικής - Κίνημα διοδίων Βόρειας Αττικής) και ο Βασίλης Παπαδόπουλος (Οφθαλμίατρος - Κίνημα διοδίων Βόρειας Αττικής - Μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού)

Αφίσες εκδήλωσης


Έγινε εκτεταμένη ανάρτηση αφισών της εκδήλωσης σε καταστήματα, καφετέριες, φούρνους, super market, γραφεία από τους ίδιους τους επαγγελματίες στον Ωρωπό, στο Συκάμινο, στο Χαλκούτσι, στους Αγίους Αποστόλους, στο Καπανδρίτι και στις Αφίδνες.

LinkWithin