Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Τον ισραηλινό αποκλεισμό κατάφερε να σπάσει η πρωτοβουλία «Ένα σχολείο για τη Γάζα»

πηγή: Έθνος

Μάζεψαν χρήματα για να χτίσουν σχολείο στη Γάζα

Βρίσκονται ήδη στην αποκλεισμένη Λωρίδα για να παραδώσουν ένα μέρος από τα 78.000 ευρώ που συγκέντρωσαν από μαθητές και γονείς

Τη... σκυτάλη της αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας έλαβαν οι Ελληνες εκπαιδευτικοί που, φορτωμένοι με τις ευχές και τα χρήματα από χιλιάδες μαθητές και συναδέλφους τους, βρίσκονται ήδη στην αποκλεισμένη γη των Παλαιστινίων. Από τα σύνορα Αιγύπτου-Γάζας, το πέρασμα της Ράφας που άνοιξε μετά την πειρατεία των Ισραηλινών κομάντο στον «Στόλο της Ελευθερίας», δέκα Ελληνες δάσκαλοι και καθηγητές μπήκαν στη χώρα για να συζητήσουν με τους υπεύθυνους εκπαίδευσης για το χτίσιμο ενός σχολείου για τα παιδιά της Γάζας.

Είναι πολύ γνωστό το πρόβλημα...

Από την ημερίδα "Περιβαλλοντική Κρίση και Αγροτική Παραγωγή στην Κεντρική Εύβοια" που έγινε στα Ψαχνά στις 30/5/2010.



Πηγή: ENVIRONMENTFOOD

Ξεπέρασαν κάθε όριο ΑΝευθυνότητας και Ασυνειδησίας
ανταπόκριση από την Μεσσαπία!

τα πράγματα είναι Τραγικά και η κ. Καραβασίλη

(σ.σ. δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την κ. Καραβασίλη να λέει ότι "είναι γνωστό το πρόβλημα"...αλλά Λύση θα δούμε???)

απλά παρακολουθεί απαθώς! όπως και η κ. Μπιρμπίλη, και η κ. Μπατζελή όπως και οι 6 βουλευτές του νομού Ευβοίας.

αλλά χωρίς νερό δεν μπορεί να υπάρξει Ζωή!

μέχρι πότε θα τοξινώνεται ο κόσμος στην Μεσσαπία με ένα κοκτέηλ βαρέων μετάλλων?

και μέχρι πότε πρέπει να περιμένουμε την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να εκδώσει την απόφασή της για τα Ασφαλιστικά Μέτρα (η ακρόαση έγινε στις 10.2.2010!!!) για να πιει ο κόσμος στην Μεσσαπία καθαρό νερό?

Μας ακούει κανείς???

Γιάννης Ζαμπετάκης
Επικ. Καθ. Χημείας Τροφίμων
Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δυστυχώς, παλεύουμε για τα αυτονόητα και απέναντί μας είναι και οι δημοτικοί άρχοντες


πηγή: γαία


Εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, ζούμε εις γνώση μας το πρόβλημα της τοξικής ρύπανσης της Μεσσαπίας και της καταστροφής του υδροφόρου ορίζοντα από βαρέα μέταλλα, όπως το χρώμιο και το νικέλιο, που καθιστούν το νερό επικίνδυνο και ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, τουλάχιστον.

Εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, οι Δημοτικοί μας άρχοντες από τη μια αρνούνται την ύπαρξη του τεράστιου αυτού προβλήματος και από την άλλη επιχειρούν να το "κουκουλώσουν" με διάφορα τεχνάσματα ή να το "προσπεράσουν" με διάφορες "κομπογιαννίτικες" μεθόδους, όπως για παράδειγμα με τη βεβιασμένη ανόρυξη νέων γεωτρήσεων στον ήδη ρυπασμένο υδροφόρο ορίζοντα και μάλιστα σε θέσεις όπου αποδεδειγμένα τα αποθέματα νερού είναι ελάχιστα πλέον.

Με τις απερίσκεπτες και κυριολεκτικά ολέθριες επιλογές της όλο αυτό το διάστημα, η Δημοτική αρχή Μεσσαπίων, ξεπέρασε πια κάθε όριο ανευθυνότητας και ασυνειδησίας, άγοντας εντελώς απροκάλυπτα τους δημότες-πειραματόζωα μπροστά στο φοβερό δίλημμα: Νερό με τοξικά ή βρύσες χωρίς νερό;

Αυτή ακριβώς είναι η τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα, αφού από τις αρχές κιόλας του φετινού καλοκαιριού στράγγιξε και το θολό, γεμάτο ίζημα νερό στις βρύσες, κι ο καθένας μπορεί τώρα πια να αντιληφθεί ότι το μέλλον προβλέπεται πραγματικά εφιαλτικό για τον τόπο μας .

Απέναντι σε τούτη την άκρως απελπιστική κατάσταση, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αδράνειας και παθητικής αποδοχής της τόσο άδικης, απάνθρωπης και εξοντωτικής τιμωρίας που η Δημοτική αρχή Μεσσαπίων έχει επιβάλει στους δημότες.

Επιτέλους, όλοι μαζί να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα το ύψιστο φυσικό αγαθό που μας στερούν! Επιτέλους, όλοι μαζί εδώ και τώρα να απαιτήσουμε νερό καθαρό, ασφαλές για την υγεία μας και επαρκές για τις ανάγκες της διαβίωσής μας!

Όλοι μαζί στην αγωνιστική συγκέντρωση, την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 και ώρα 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία των Ψαχνών!

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Λιμνοθάλασσα Ωρωπού


Στο δέλτα του Ασωπού ποταμού είναι ένας από τους τελευταίους υγροβιότοπους της Αττικής με μεγάλη οικολογική σημασία. Ήταν γνωστός παλιότερα ως «αλυκές». Τα τελευταία χρόνια έχει διανοιχτεί είσοδος προς τη θάλασσα με αποτέλεσμα τη δημιουργία εντυπωσιακής λιμνοθάλασσας.

Χθες επισκεύτηκα τη λιμνοθάλασσα και συνάντησα λουόμενους μπροστά, αλεξιπτωτιστές αριστερά του βιότοπου, ένα αραξοβόλι σκαφών δεξιά και οικισμούς πίσω. Βάλτε και τη μόλυνση από τον Ασωπό και είναι να απορείς πως συνεχίζουν και υπάρχουν πουλιά στο βιότοπο.



Μια καρδερίνα με χρυσά φτερά μου τράβηξε την προσοχή με το κελάηδημά της. Κελαηδούσε δυνατά διεκδικώντας το βιότοπό της.

Στην αρχή του έτους παρουσιάστηκαν φοικικόπτερα, σύμφωνα με τα ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
"Την Καθαρά Δευτέρα επισκευθήκαμε τη Λιμνοθάλασσα Ωρωπού. Πραγματικά μοναδικό θέαμα τα 33 Φλαμίνγκο που βρίσκονταν στην περιοχή."

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ἐν μεγάλῃ Ἑλληνικῇ Ἀποικίᾳ, 200 π.Χ.

Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ’ ευχήν στην Aποικία
δεν μέν’ η ελαχίστη αμφιβολία,
και μ’ όλο που οπωσούν τραβούμ’ εμπρός,
ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός
να φέρουμε Πολιτικό Aναμορφωτή.

Όμως το πρόσκομμα κ’ η δυσκολία
είναι που κάμνουνε μια ιστορία
μεγάλη κάθε πράγμα οι Aναμορφωταί
αυτοί. (Ευτύχημα θα ήταν αν ποτέ
δεν τους χρειάζονταν κανείς.) Για κάθε τι,
για το παραμικρό ρωτούνε κ’ εξετάζουν,
κ’ ευθύς στον νου τους ριζικές μεταρρυθμίσεις βάζουν,
με την απαίτησι να εκτελεσθούν άνευ αναβολής.

Έχουνε και μια κλίσι στες θυσίες.
Παραιτηθείτε από την κτήσιν σας εκείνη·
η κατοχή σας είν’ επισφαλής:
η τέτοιες κτήσεις ακριβώς βλάπτουν τες Aποικίες.
Παραιτηθείτε από την πρόσοδον αυτή,
κι από την άλληνα την συναφή,
κι από την τρίτη τούτην: ως συνέπεια φυσική·
είναι μεν ουσιώδεις, αλλά τί να γίνει;
σας δημιουργούν μια επιβλαβή ευθύνη.

Κι όσο στον έλεγχό τους προχωρούνε,
βρίσκουν και βρίσκουν περιττά, και να παυθούν ζητούνε·
πράγματα που όμως δύσκολα τα καταργεί κανείς.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω!

ΤΖΟ. (Στέκεται στο παράθυρο). Ελάτε γρήγορα, κοιτάξτε. Οι γυναίκες ξεφορτώνουν πάλι τα πράγματα τους από τα φορτηγά. Η αστυνομία πυροβολεί.

ΛΟΥ. Ναι, αλλά κοίτα τα παιδιά πάνω από τη στέγη που τους πετάνε κεραμίδια και πέτρες.

ΑΝΤ. Εδώ να δεις. Κοίτα μια γυναίκα με όπλο απ' το παράθυρο, απέναντι. Πυροβολεί.

ΤΖΟ. Η αστυνομία βαράει στο ψαχνό κι πάνω απ' τα κεφάλια. Να, τραυματίστηκε ένας.

MAP. Τό 'βαλαν σκοπό να καθαρίσουν τον κοσμάκη, τα καθάρματα...

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Φονιάδες, γουρούνια, μπάτσοι!

ΤΖΟ. Γρήγορα, γρήγορα. Να τους ρίξουμε το φέρετρο στα κεφάλια τους.

ΑΝΤ. Υποχωρούν, οι μπάτσοι υποχωρούν.

MAP. Τα παράτησαν όλα, και τα φορτηγά και όλα τ' άλλα.

ΑΝΤ. Κι οι γυναίκες συνεχίζουν να ξεφορτώνουν τα πράγματά τους.

ΤΖΟ. Έτσι, αυτό είναι το σωστό. Έτσι πρέπει να γίνεται. Αυτά τα γουρούνια μας περνιούνται τάχα για «παιδιά του λαού». Αυτοί οι φονιάδες...

ΛΟΥ. Το κατάλαβες τώρα επιτέλους;

ΤΖΟ. Και βέβαια το κατάλαβα. Σήμερα κατάλαβα πραγματικά ότι πρέπει ν' αλλάξουμε τακτική. Να κρατάμε ανοιχτά τα μάτια μας και να παίρνουμε αυτό που μας ανήκει. Αυτός είναι ο νέος τρόπος που πρέπει ν' αγωνιζόμαστε. Αυτό είναι που τους καίει.

ΑΝΤ. Ακριβώς. Όπως τό 'παν οι εργάτες χθες απ' το σούπερ μάρκετ. Αυτός είναι ένας καινούργιος τρόπος απεργίας σύμφωνα με τον οποίο τα αφεντικά χάνουν και πληρώνουν.

ΛΟΥ. Έτσι είναι το σωστό. Δεν πρέπει ποτέ στ' αφεντικά να φέρνεσαι με το γάντι.

ΤΖΟ. Σ' έναν καπιταλιστή δεν πρέπει ποτέ να λες: «αχ, σας παρακαλώ, θα μπορούσατε λιγάκι να μου κάνετε λίγο χώρο ν' αναπνεύσω κι εγώ; θα μπορούσατε να είστε λίγο πιο καλός, με λίγη περισσότερη κατανόηση; Ας συμφωνήσουμε...» Όχι. Ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις μαζί τους είναι να τους στριμώξεις στον καμπινέ, να τους χώσεις το κεφάλι μέσα στη λεκάνη και να τραβήξεις το καζανάκι. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο, ίσως με λιγότερο φανταχτερές βιτρίνες, ίσως με λιγότερες λεωφόρους, αλλά με λιγότερες λιμουζίνες, με λιγότερους απατεώνες. Τους πραγματικούς απατεώνες, αυτούς τους μισάνθρωπους με τις χοντρές κοιλιές. Κι έτσι θα είχαμε δικαιοσύνη. Έτσι, εμείς που βγάζουμε πάντα το φίδι απ' την τρύπα για τους άλλους, θα μπορούμε επιτέλους να σκεφτούμε και τον εαυτό μας. Να κτίζουμε σπίτια που να ανήκουν σε μας... να ζούμε μια ζωή που θά 'ναι ολότελα δική μας. Να ζούμε σαν ολοκληρωμένοι άνθρωποι τέλος πάντων. Να ζούμε σ' έναν κόσμο όπου η επιθυμία σου να γελάσεις, ξεσπάει από μέσα σου σα γιορτή, η επιθυμία να παίξεις και να γιορτάσεις... κι επιτέλους να κάνεις μια δουλειά που να σ' ευχαριστεί... σαν κανονικοί άνθρωποι κι όχι σαν ζώα που ζουν και υπάρχουν χωρίς χαρά και φαντασία.
(Πρώτα σιγά και μετά όλο και πιο δυνατά λένε κι άλλοι τα λόγια του Τζοβάνι).

ΤΖΟ. Ένας κόσμος όπου μπορεί κανείς να δει ξανά ότι υπάρχει ακόμη ένας ουρανός... τα λουλούδια που ανθίζουν... ότι ακόμα υπάρχει άνοιξη... και τα κορίτσια που γελούν και τραγουδούν.
(Προχωρούν στο μπροστινό μέρος της σκηνής).
Και όταν μια μέρα πεθάνεις, δε θα πεθάνεις σα γέρος, πεταμένος σα στιμένη λεμονόκουπα, αλλά σαν άνθρωπος που έζησε ελεύθερος κι ευχαριστημένος μαζί με τους άλλους ανθρώπους..
(Σιγά σιγά σβήνει το φως ενώ λέγονται οι τελευταίες λέξεις).

Ντάριο Φο

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

"Απαλλοτρίωσαν" τρόφιμα και χρήματα οι Ρομπέν κάνοντας στάχτες τα λεφτά έξω από το σούπερ μάρκετ.

Πηγή: Zougla


Στάχτες έκαναν οι «Ρομπέν των σούπερ μάρκετ» τα χρήματα που απαλλοτρίωσαν από το σούπερ μάρκετ «Μασούτης» στη Θεσσαλονίκη. Οι νεαροί εισέβαλαν στο κατάστημα περίπου στις 15:00.

Αφού πήραν είδη πρώτης ανάγκης, κατέστρεψαν δύο κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού, αφαίρεσαν χρήματα από τα ταμεία και τα έκαψαν μπροστά από την είσοδο του σούπερ μάρκετ.

Στη συνέχεια αποχώρησαν ομαδικά και μπήκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Κατά την αποχώρησή τους, σύμφωνα με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων.

Πηγή: sibilla - σίβυλλα

Νέοι λαϊκοί ήρωες αναδύονται! Κι ακόμη δεν είδαμε ΤΙΠΟΤΑ! Μέθοδος απολύτως πετυχημένη τη δεκαετία του ’70 στη γειτονική Ιταλία

Θεσσαλονίκη: "απαλλοτρίωσαν" τα χρήματα από ταμείο σούπερ-μαρκετ και τα έκαψαν!
Στάχτες έκαναν οι «Ρομπέν των σούπερ μάρκετ» τα χρήματα που απαλλοτρίωσαν από το σούπερ μάρκετ «Μασούτης» στη Θεσσαλονίκη. Οι νεαροί εισέβαλαν στο κατάστημα περίπου στις 15:00. Αφού πήραν είδη πρώτης ανάγκης, κατέστρεψαν δύο κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού, αφαίρεσαν χρήματα από τα ταμεία και τα έκαψαν μπροστά από την είσοδο του σούπερ μάρκετ. Στη συνέχεια...
αποχώρησαν ομαδικά και μπήκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Κατά την αποχώρησή τους, σύμφωνα με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων.

Άλλο ένα δίωρο άνοιγμα των διοδίων στις Αφίδνες.

Συντάχθηκε από τον Ιωσήφ Παπαδόπουλο
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010
πηγή: CAMPER Life

Άλλο ένα δίωρο άνοιγμα των διοδίων στις Αφίδνες.



Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010 αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του Κινήματος των "Επιτροπών Πολιτών, Κατοίκων και Εργαζομένων" για το άνοιγμα των διοδίων στις Αφίδνες, και ήμουν εκεί στην ώρα μου, έχοντας "στολίσει" το camper με τις ανάλογες αφίσσες και φορτωμένος με αρκετή όρεξη για... επανάσταση. Μαζί μου, για πρώτη φορά, και η καπετάνισσα, την οποία, για να σας πω την αλήθεια, σκέφτομαι να ξαναερωτευτώ μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια γάμου! Ήταν βλέπετε η πρώτη φορά που δεν επέκρινε την επιλογή μου να συμμετέχω στα κοινά για να αλλάξω τον κόσμο και στάθηκε στο πλευρό μου. Πώς να μην την ξαναερωτευτώ λοιπόν; Μπορεί όλο αυτό να ακούγεται "γραφικό", η αγανάκτηση όμως του κόσμου δεν είναι καθόλου γραφική και κοχλάζει στο καζάνι ενός αχόρταγου κατεστημένου, ενός πολύχρωμου συρφετού εργολάβων, πολυεθνικών, των μέσων της μαζικής μας εξαθλίωσης και των σκιάχτρων της εκάστοτε κυβέρνησης. Και δεν θα αργήσει πολύ να έρθει η ώρα της έκρηξης. Μια έκρηξη που δεν θα περιοριστεί στα στενά πλαίσια μιας μπάρας διοδίου, αλλά θα επεκταθεί, σαν τη φωτιά, παντού, και θα παρασύρει τα πάντα...

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Παραμένουν στα ύψη οι τιμές



Η έρευνα τιμών του Νέου ΙΝΚΑ εξακολουθεί να είναι επίκαιρη. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι τιμές είναι εκεί που τις αφήσαμε... στα ύψη.

Το Γιαούρτι της ΦΑΓΕ TOTAL Στραγγιστό 500 γραμ. είχε στην Ελλάδα 2,72 και στη Μεγάλη Βρετανία 2,11!!!
Η ΦΕΤΑ της Μεβγάλ σε συσκευασία 400 γρ. είχε 4,53 στην Ελλάδα ενώ τα 200 γρ. στη Μεγάλη Βρετανία 1,18. Δηλαδή η φέτα όταν πηγαίνει από την Ελλάδα στη Αγγλία πέφτει στη μισή τιμή!

Δείτε την έρευνα τιμών.
Πρέπει να οργανωθούμε και να αντιδράσουμε δυναμικά με στοχευμένα μποϋκοτάζ.

Άνοιγμα διοδίων στις Αφίδνες



Μεγάλη επιτυχία του ανοίγματος των διοδίων στις Αφίδνες

Πολυ μεγαλη επιτυχια ειχε η σημερινη (11-6-10) εκδηλωση στα διοδια των Αφιδνων. Για 3 ωρες - απο τις 5.30 εως τις 8.30 μμ - χιλιαδες οδηγοι περνουσαν κορναροντας, και χαιρετουσαν τα μελη των Επιτροπων Αγωνα κατοικων, πολιτων και εργαζομενων που μαζι με τους κατοικους των γυρω κοινοτητων ανοιξαν τα διοδια. Δεκαδες χιλιαδες αυτοκολλητα με το ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ- ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ , μοιραστηκαν στους διερχομενους οδηγους. Αυτοι το εβαζαν απο την μεσα μερια του παρμπριζ. Πολλοι απο αυτους που συνεχιζαν το ταξιδι τους μας επαιρναν τηλεφωνο και μας ελεγαν οτι για πρωτη φορα δεν πληρωναν και στα επομενα διοδια. Το ανοιγμα αυτο των διοδιων, ειχε νεα ποιοτικα χαρακτηριστικα, καθως εγινε μετα τα νεα μετρα της κυβερνησης-ΔΝΤ-ΕΕ. Γιαυτο , περισσοτερο απο καθε αλλη φορα, ηταν μεγαλη η ανταποκριση του κοσμου. Ηδη λιγες ωρες μετα την ληξη της εκδηλωσης εχουμε λαβει δεκαδες τηλεφωνηματα και μεηλ, απο ανθρωπους που θελουν να συστρατευθουν στον αγωνα μας. Κοινη ηταν η πεποιθηση της αναγκης συνεχισης και βαθεματος του αγωνα.Στο σημερινο ανοιγμα συμμετειχαν αντιπροσωποι απο το σωματειο Δασκαλων Αμαρουσιου και απο την Ανοιχτη πρωτοβουλια πολιτων Β. Αττικης.
Θα ακολουθησει και φωτογραφικο ρεπορταζ απο την εκδηλωση το συντομοτερο δυνατον.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ

Μεγάλη και θετικότατη ήταν η ανταποκριση απο τους διερχομενους οδηγους κατα την διαρκεια του ανοιγματος των διοδιων στις Αφιδνες την Παρασκευη 11-6-10. Μεσα στο 3ωρο ανοιγμα δεκαδες χιλιαδες καρτες του ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ γιναν αναρπαστες απο τους οδηγους. Ακολουθησαν εκατονταδες τηλεφωνηματα , σε μελη των επιτροπων αγωνα σε ολη την Ελλαδα. Σε αυτα οι οδηγοι δηλωναν οτι με την απλη επιδειξη της καρτας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ οι μπαρες ανοιγαν και δεν πληρωναν και στα επομενα διοδια. Βεβαια αυτο που τονιζεται ειναι οτι η καρτα αυτη ειναι διαβατηριο του Αγωνα και οχι απλο πασο για τα διοδια. Εξαλλου νεες ομοσπονδιες αυτοκινητιστων μπαινουν στον αγωνα και σε συντονισμο με τις επιτροπες αγωνα κατοικων,πολιτων και εργαζομενων ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.
Την Κυριακη το πρωί, στην εκπομπή της Γαλέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο 105,5 , δόθηκε τηλεφωνική συνέντευξη, με μέλος των Επιτροπών Αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια , όπου παρουσιάστηκε διεξοδικά ο πανελλαδικός αγώνας του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ -ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Ο αγωνας συνεχιζεται και νεες κινητοποιησεις προετοιμαζονται.

Πηγή: epitropesdiodiastop.blogspot.com

Αφήστε το στο ταμείο! Κατερίνη, 12 Ιουνίου 2010

Διαμαρτυρία πολιτών για τις υψηλές τιμές των προϊόντων στα Super Market.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Δεν πληρώνουμε σε όλη την Ελλάδα

Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος και ο Βασίλης Παπαδόπουλος επιστρέφουν από το πανελλαδικό συντονιστικό κατά των διοδίων του Βόλου και κάνουν πράξη το "Δεν πληρώνουμε" σε όλη την Ελλάδα.

Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της.

Κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού ΒΑ Αττικής κατά των διοδίων στις 9 Ιουνίου 2010 αναφέρθηκαν τα:
Π.Θ.: Θυμίζω ότι η απόφασή μας είναι να καταργηθούν τα διόδια εντός Αττικής και να συνεργαστούμε με επιτροπές από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Δ.Ν.: Πώς είναι δυνατόν να ζητάμε την αλληλεγγύη των διερχόμενων εργαζόμενων από την Θήβα, και των πολιτών από την Εύβοια όταν καταθέτουμε φάκελο στη βουλή ζητώντας να μεταφερθούν τα διόδια Αφιδνών μετά τη Μαλακάσα;
Π.Χ.: Αυτό ήταν ένα λάθος.
Πράγματι λάθη γίνονται, όμως όταν έχει ψηφιστεί από το συντονιστικό ένα κείμενο για να συνοδεύει το φάκελο στη βουλή που δεν περιέχει αυτή τη φράση και εμφανίζεται τελικά στο φάκελο, σίγουρα υπάρχει κάποιο σοβαρότατο πρόβλημα με τις γραμματείες και τις εκτελεστικές γραμματείες που μετά από πολύ καιρό είναι προσωρινές.
Μήπως τελικά το λάθος είναι η διαρροή της πληροφορίας;
Όχι, θα είμαι καλοπροαίρετος, απλά κάποιος το έγραψε κατά λάθος και κανείς δεν το παρατήρησε πριν πάει αυτό το αίτημα στη βουλή. Η θέση λοιπόν του συντονιστικού της ΒΑ Αττικής παραμένει να καταργηθούν τα διόδια εντός Αττικής.

Στο δελτίο τύπου που εκδόσαμε για την κινητοποίηση αναφέραμε:
Ο αγώνας μας για την κατάργηση των διοδίων σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται καθημερινά, αρνούμαστε να πληρώσουμε το χαράτσι σε κάθε διέλευση. Με την όλο αυξανόμενη μαζικότητα του κινήματος "δεν πληρώνω" είναι δεδομένη η επιτυχία μας.

Χθες αναρτήθηκε ως πρωτοσέλιδο στο site του συντονιστικού ΒΑ Αττικής το παρακάτω:



Δεν θα πάρουν άριστα στην αντιγραφή γιατί υπάρχει διαφορά. Έγινε αντικατάσταση της φράσης "σε όλη την Ελλάδα" με την φράση "στην Β.Α ΑΤΤΙΚΗ" .
Δηλαδή τώρα αρχίσαμε εκπτώσεις, από το να καταργηθούν τα διόδια στην Αττική, να καταργηθούν τα διόδια στην Β.Α Αττική. Ή είναι κι αυτό λαθάκι της γραμματείας, που είναι υπεύθυνη για τις αναρτήσεις; Διαφέρουν άραγε σε τίποτα τα προβλήματα των Μεγαρέων από τα δικά μας; Μήπως εκεί τα διόδια δεν έχουν ξεφυτρώσει παντού; Μήπως κι εκεί δεν έχουν χρυσοπληρώσει τους δρόμους; Μήπως τους κάνουν αναλογική χρέωση της διαδρομής; Α! Ναι η διαφορά μας είναι ότι εμείς έχουμε μολυσμένο νερό κι αυτοί μολυσμένο αέρα. Συνεπώς δεν μπορούν να απολαύσουν κι αυτοί ελεύθερους δρόμους.

Για αυτά και για άλλα πολλά, τα μέλη της πρωτοβουλίας μας δεν θα συμμετέχουν πλέον στο συντονιστικό της ΒΑ Αττικής. Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τις επιτροπές κατοίκων, πολιτών & εργαζομένων που έχουν συνέπεια λόγου και έργων και είμαστε σίγουροι ότι δε θα μας πουλήσουν.
Το κίνημα θα βρίσκει πάντα λύσεις. Όπως λέει και ο Βίκτωρ Ουγκώ «Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της.»

Στους συναγωνιστές του συντονιστικού της ΒΑ Αττικής αφιερώνω τους παρακάτω στίχους:

Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί, πλήρες και αύταρκες. Κάθε άνθρωπος είναι ένα τμήμα της ηπείρου, ένα κομμάτι της στεριάς. Αν ένας σβώλος χώμα παρασυρθεί από τη θάλασσα, η Ευρώπη μικραίνει, σα να είχε καταβυθιστεί ένα ακρωτήρι, σα να χανόταν το αρχοντικό των φίλων σου ή το δικό σου. Ο θάνατος κάθε ανθρώπου με ελαττώνει, γιατί ανήκω στην ανθρωπότητα. Και γι’ αυτό μη στέλνεις να ρωτήσεις για ποιόν χτυπάει η καμπάνα· χτυπάει για σένα.
-- John Donne

LinkWithin