Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι

«Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι» ρώτησε τον κ. Κ. η μικρή κόρη της σπιτονοικοκυράς του, «θα φέρονταν τότε καλύτερα στα μικρά ψάρια;». «Σίγουρα» απάντησε αυτός.

«Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι, θα έφτιαχναν στη θάλασσα για τα μικρά ψάρια τεράστιες κασέλες με διάφορες τροφές μέσα, τόσο φυτά όσο και ζώα. Θα φρόντιζαν να έχουν οι κασέλες πάντα φρέσκο νερό και θα έπαιρναν εν γένει διάφορα υγειονομικά μέτρα. Όταν π.χ. ένα ψαράκι τραυμάτιζε το πτερύγιό του, τότε οι καρχαρίες θα του έβαζαν αμέσως έναν επίδεσμο, για να μην τους πεθάνει πριν την ώρα του. Για να μην είναι τα ψαράκια μελαγχολικά, θα διοργανώνονταν πού και πού μεγάλες γιορτές στο νερό, γιατί τα χαρούμενα ψαράκια έχουν καλύτερη γεύση από τα μελαγχολικά.

Ο Κηφισός αντιστέκεται

πηγή: oikoinfo

Ο ποταμός Κηφισός αναπνέει
Από τους Δρ. Σταμάτη Ζόγκαρη (Γεωγράφο –Βιολόγο), Λεωνίδα Βαρδάκα (Ιχθυολόγο) και τον Νίκο Κούτσικο (Ιχθυολόγο)

Παρά την έντονη ρύπανση του ποταμού και τα προβλήματα υποβάθμισης του παραποτάμιου τοπίου, ο Κηφισός αντιστέκεται. Ένα ψάρι μήκους 31 εκατοστών (αλλά και αμέτρητα ακόμα μικρότερα) το αποδεικνύει.

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Κάτω από την άσφαλτο υπάρχει παραλία... και τη διεκδικούμε!

πηγή: stopcartel

Συναυλία οργανώνεται αύριο Σάββατο 3 Ιουλίου στην παραλία Ελευσίνας στις 8.30 το βράδυ. LIVE μετάδοση από το STOPCARTEL TV.

Είναι πασίγνωστο το πρόβλημα της νομικά, ηθικά και πολιτικά αυθαίρετης κατάληψης χώρων, παραλιών, προσβάσεων και δρόμων από μεγάλα και συνήθως καλά οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, δηλαδή από συμπολίτες μας οι οποίοι καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου επιβάλουν με τη βία την θέλησή τους καταπατώντας χώρους που ανήκουν σε όλους μας, κάνοντας χρήση της οικονομικής τους δύναμης και των σχέσεων διαπλοκής με την εκάστοτε πολιτική εξουσία που ελέγχει τους κρατικούς μηχανισμούς.

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Με ενότητα και αγώνες απαντάμε στη δίωξη του κινήματος



Επιλεκτικές μηνύσεις κατά αγωνιστών του κινήματος ενάντια στα διόδια υπέβαλε η "Νέα Οδός".

Παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα της έγκλησης για να πάρετε μια γεύση:
Αν καταφέρατε να καταλάβετε πως γίνεται κάποιος να σταματάει την κυκλοφορία με ελεύθερη διέλευση, πείτε μου κι εμένα γιατί όσο κι αν προσπάθησα δεν τα κατάφερα.

Έχει αναρτηθεί ψήφισμα "Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε ποινικής διαδικασίας κατά των αγωνιστών του μαζικού κινήματος." το οποίο μπορείτε να υπογράψετε ηλεκτρονικά.
Όλοι την Κυριακή 4 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα στα διόδια Αφιδνών.

Και το κερασάκι στην τούρτα:
Μέσω του διαδικτύου διέγερση των πολιτών; Τρέμε Αλεξανδράτου και Ντούβλη τα blog των διοδίων θα σας επισκιάσουν.

Η Μεσσαπία δικαιώνεται! 2 μg/l το όριο σε εξασθενές χρώμιο

πηγή: ENVIRONMENTFOOD

Μεσσαπία : ο αγώνας τώρα Δικαιώνεται!
έμαθα πριν από 10 λεπτά από ένα πανευτυχή παπά την απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαμε καταθέσει κατά της ΔΕΥΑΜ για το Cr(VI) στο νερό

Η Νίκη είναι Τεράστια!

το Δικαστήριο ζητά από τον Δήμο να φέρει καθαρό νερό στον Λαό της Μεσσαπίας με περιεκτικότητα σε Cr(VI) κάτω από 2 μg/l ! ! !

περισσότερα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία :)

Φιλάκια πολλά [sic] στους μηνυτές μου και στον κ. Ανδρεαδάκη

και την αληθινή Αγάπη μου σε όλες και όλους στην Μεσσαπία στον Δύσκολο Αγώνα που έχουμε ξεκινήσει από τον Μάρτη του 2009!

απόψε μπορούμε όμως να πούμε...

ο Αγώνας τώρα Δικαιώνεται (έστω και μερικώς)...

Η γενική απεργία και η πορεία της 29ης Ιουνίου 2010

πηγή: Rib and Sea

Δεν πληρώνω διάδια! Ελεύθεροι δρόμοι και χώροι για όλους!Χθες, που λέτε, δουλειά δεν είχε ο διάολος (εγώ είμαι αυτός) και πήγε στην πορεία. Διότι, όταν έχεις δουλειά, χρήματα, ασφάλεια, αισιοδοξία, ελπίδα για το αύριο, τίμιους πολιτικούς και δημοσιογράφους και λίγη βενζίνη για να βγάλεις τον καϋμό σου σεργιάνι στο πέλαγος, δεν πας στις πορείες. Ενώθηκα λοιπόν στο ύψος του Πολυτεχνείου με όλο εκείνο το πολύχρωμο ανθρώπινο ποτάμι και, χωρίς να το καταλάβω, άρχισα να φωνάζω κι' εγώ συνθήματα και να βγάζω φωτογραφίες. Θυμήθηκα τα φοιτητικά μου χρόνια, που δεν πρόλαβα να τα ζήσω κι' αυτά και να τα χαρώ, με τη φαεινή ιδέα που είχα να κάνω διακοπή της αναβολής μου και να πάρω το πτυχίο μου μαζί με το απολυτήριο του στρατού. Δεν με έπαιρνε βλέπετε να παραστήσω τον τρελλό και να γλυτώσω εκείνους τους τριάντα δύο μήνες, όπως έκανε ο μεγάλος "Ταρζάν"...

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη.Σε όλο σχεδόν το μήκος της Πατησίων, όσο περνούσε η ώρα το ανθρώπινο ποτάμι φούσκωνε. Εκεί και οι "δικοί μου", που δεν πληρώνουν διόδια,

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία.. μια λέξη μοναχά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Χθες, Τρίτη 29 Ιουνίου, κατεβήκαμε στο δρόμο, στο Πολυτεχνείο, στη στάση που έχει γραμμένο με κόκκινο σπρέι "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!" μαζί με μέλη των επιτροπών αγώνα κατά των διοδίων.

Το μπλόκ του 18 και άνω με σύνθημα "κανείς απεξαρτημένος στη φυλακή" έφτασε όταν ξεκίνησε η πορεία και έδινε τον ρυθμό σε όλη τη διάρκεια χτυπώντας ταμπούρλα και κατσαρόλες.

Όλα εξελίχθηκαν ομαλά, βάδισμα και συνθήματα, ενώ τα ΜΑΤ μας ακολουθούσαν δεξιά και αριστερά μας.


Φτάνοντας στο Σύνταγμα κυριάρχησαν τα συνθήματα ¨κλέφτες, κλέφτες¨ και "να καεί, να καεί το μπουρδέλο η βουλή".
Ένταση δημιουργήθηκε στη Βουλή αλλά ξεπεράστηκε και συνεχίσαμε προς τα προπύλαια.

Στη λήξη της πορείας, στα Χαυτεία κι ενώ φωνάζαμε "έξω η αστυνομία από την πορεία" ξεκίνησαν δράση τα αγριογούρουνα που κατάφεραν και έπιασαν λαυράκι: τον 24χρονο Δημήτρη από τις Αφίδνες του κινήματος των διοδίων, τον Δημήτρη που είναι υποψήφιος διδάκτορας και τον κατηγόρησαν και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών!

Από το stopcartel έχει γίνει καταγραφή της στιγμής της σύλληψης, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι η σύλληψη ήταν αναίτια.



Ο Δημήτρης ελευθερώθηκε σήμερα και πρόκειται να δικαστεί στις 14 Ιουλίου.
Στο δελτίου τύπου που εξέδωσαν οι επιτροπές αγώνα κατά των διοδίων αναφέρουν:
Η δίωξη αυτή είναι φρονηματικού χαρακτήρα. Προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό των νέων ιδιαίτερα αγωνιστών, που μπαίνουν μπροστά στα κινήματα για καλύτερη ζωή και για υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη. Τόσο η παρουσία πολλών δεκάδων αλληλέγγυων σε όλες τις διαδικασίες, από την σύλληψη έως το αυτόφωρο, όσο και τα συνεχώς αναπτυσσόμενα κινήματα δείχνουν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης της τρόικας, θα αποτύχουν. Οι εργαζόμενοι και οι ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας, όχι μόνο δεν κάμπτονται, αλλά σαν μια γροθιά, θα ανατρεψουν αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα.
Εμείς το βιολί μας θα το συνεχίσουμε απελευθερώνοντας τα διόδια των Αφιδνών την Κυριακή 4 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα.

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Εθελοντές χωρίς κρατική βοήθεια

Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Λεφτά τέλος για τις εθελοντικές οργανώσεις δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ελέω κρίσης. Φέτος δεν έχουν προβλεφθεί ούτε ακόμη και εκείνες οι αναιμικές πιστώσεις που εγκρίνονταν στο παρελθόν, και που εδώ και τρία χρόνια ουδέποτε είχαν φτάσει στα χέρια των εθελοντών. Κι αφού δεν τα έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση, η τωρινή σκέφθηκε να τα κόψει τελείως!
πηγή: Ελευθεροτυπία
Εθελόντρια της οργάνωσης ΕΔΑΣΑ (Εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής) σε παρατηρητήριο της Πάρνηθας.

Το αστείο είναι πως το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών, που έχει την ευθύνη για τη χάραξη της πολιτικής στα ζητήματα δασοπροστασίας, προτάσσει φέτος ως ζωτικής σημασίας μέτρο «την ενεργοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων-φορέων»

Έξω η μαφία από την παραλία του Ελληνικού

Χθες, Σάββατο 26 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Ελληνικό στην οποία συμπαραστάθηκαν και μέλη της ανοιχτής πρωτοβουλίας πολιτών βόρειας Αττικής και Ευβοϊκού.
Στη συγκέντρωση ήταν πλήθος πολιτών, φορέων, πολιτικών οργανώσεων που χαιρέτησαν τον αγώνα του δήμαρχου και των πολιτών του Ελληνικού για τον καθαρισμό της παραλίας από τη μαφία της νύχτας.
Ενώ τα νυχτερινά κέντρα είχαν σφραγιστεί το απόγευμα από την αστυνομία, άνοιξαν κανονικότατα βάζοντας μουσική. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες απαίτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να παρέμβουν, αυτοί συνέλαβαν επιδεικτικά κάποιον
από το νυχτερινό κέντρο αλλά στην ουσία προστάτευαν τα κέντρα έτσι ώστε να λειτουργήσουν κανονικά.

Συνέντευξη και ομιλία του δήμαρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη,.




Κάλυψη των γεγονότων υπάρχει και από το δήμο Ελληνικού.

LinkWithin