Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Η Βαλαβάνη αντέγραψε τον φασίστα Μουσολίνι

Η Βαλαβάνη δεν αμαύρωσε μόνον την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την αριστερά... 
αντέγραψε και τον φασίστα Μουσολίνι!
Με επίκληση στο "πατριωτικό καθήκον και προσωπική επένδυση στο μέλλον", οι ορδές του φασίστα Μουσολίνι συγκεντρώνουν τις βέρες των φτωχών Ιταλών
 
Σχολιάζει η Μαριάννα Τσήπα 
 
Eμείς δεν θα φοβηθούμε να εκφράσουμε την άποψή μας... Συγνώμη κυρία Βαλαβάνη, αλλά αυτά που είπατε δεν έχουν σχέση με καμία αριστερά, ούτε καν με σοσιαλδημοκρατία! 
Μόνον ο φασίστας Μουσολίνι τα είχε πει και πράξει!
 
Είπε η αριστερή Βαλαβάνη: «Απευθυνόμαστε και σε όλους όσοι δεν μπορούν (να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, εφορία, δάνεια... οι φτωχοί) – είμαστε σίγουροι ότι είναι αυτοί που θα σπεύσουν να το κάνουν ανεξάρτητα από την φοροδοτική τους ικανότητα. Είναι πατριωτικό καθήκον και προσωπική επένδυση στο μέλλον».

Μήπως έχει πάθει αμνησία από.... την υπουργοποίησή της η κυρία Βαλαβάνη;
 
Ξέχασε τι έλεγε το κόμμα της όταν κυβερνούσε η δωσίλογη μνημονιακή συμμαχία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;
 
Ελπίζοντας ότι δεν έχουμε μια νέα Μαρία Δαμανάκη στο πολιτικό σκηνικό, μιας κι η κυρία Βαλαβάνη προέρχεται από το ιστορικό και τιμημένο ΚΚΕ και θα 'πρεπε να σέβεται το πολιτικό της παρελθόν και το πέρασμά της από το κόμμα που πρόσφερε το περισσότερο αίμα για την πατρίδα, πριν την αναζήτηση πολιτικής στέγης στην αναθεωρητική αριστερά... Θα της συνιστούσαμε να στραφεί πρώτα σ' αυτούς που...πλούτισαν από την κρίση, στους καναλάρχες που χρωστούν αμύθητα ποσά, τους "τραπεζίτες", τους εθνικούς εργολάβους, αυτούς μιζώθηκαν από τη siemens κι όχι μόνον, τις πολυεθνικές, τους "επενδυτές", τις offshore, τους ολιγάρχες και τους κεφαλαιοκράτες...
 
Ας ζητήσει -να κάνει νομοθετική πράξη- από τους υπουργούς, τους βουλευτές, τους προέδρους οργανισμών, νοσοκομείων, υπηρεσιών, τους συμβούλους, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.ο.κ., να είναι άμισθοι ή έστω να αμείβονται με τον βασικό μισθό του εργάτη  ως "πατριωτικό καθήκον" και μετά ας έρθει κι η σειρά των φτωχών, της εργατικής τάξης.
 
Εμείς απλά θα της θυμίσουμε -αν δεν έχει διαβάσει ιστορία κι έκανε ένα ατόπημα, ένα λάθος- ότι όσα εκφώνησε, μόνον ο Μουσολίνι τα είχε πει και πράξει.
 
Στις 18 Δεκέμβρη του 1935, με επίκληση στο "πατριωτικό καθήκον και προσωπική επένδυση στο μέλλον" -ακριβώς τα λόγια της Βαλαβάνη-, το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι κάλεσε τους φτωχούς Ιταλούς να προσφέρουν τις χρυσές βέρες τους στο καθεστώς, για να αντιμετωπίσουν τον αποκλεισμό που επέβαλε η Κοινωνία των Εθνών (ο διεθνής οργανισμός πριν τον ΟΗΕ), λόγω τους αποικιοκρατικού πολέμου στην Αιθιοπία. Η φασιστική προπαγάνδα καλούσε τους φτωχούς να συνεισφέρουν στην πατρίδα για ν' αντιμετωπιστούν οι πλούσιες χώρες που επιζητούσαν την καταστροφή της Ιταλίας!
 
Πρόκειται για την Θυσία των Φτωχών (Il sacrificio dei poveri), όπως χαρακτηρίστηκε από την ιστοριογραφία. Από τους φτωχούς, τους μη έχοντες, για την "πατρίδα" συγκεντρώθηκαν 33.622 κιλά χρυσού και 93.473 κιλά ασήμι. Κι η "προσωπική επένδυση στο μέλλον" ήταν ότι τους δόθηκαν βέρες από ατσάλινο σύρμα...
 
Στις 18 Δεκέμβρη του 1935, μια παγωμένη και βροχερή ημέρα, οι Ιταλοί "δώρισαν" τις χρυσές κι ασημένιες βέρες τους, στην "πατρίδα" του Μουσολίνι και των βιομηχάνων που τον στήριζαν στην εξουσία!
 
Για τους φτωχούς... αυτούς που έκαναν φτωχούς κι εξόντωσαν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και οι ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, για την εργατική τάξη, η κυρία Βαλαβάνη θα προτείνει αντί για ατσάλινες βέρες, συσσίτια;
 
 
Ας ζητήσει μια συγνώμη, έστω και κατόπιν εορτής...
 
Η συγκέντρωση χρυσού και ασημιού από το φασιστικό καθεστώς
 
 
Οι ατσάλινες βέρες που αντικαθιστούσαν τις χρυσές και ασημένιες
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin