Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Αρχοντομπατίρηδες τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ



 
Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «ΜΕΤΡΟ»
Η επιλογή της μη ευθείας σύγκρουσης με ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ οδηγεί στο αδιέξοδο της κατά γράμμα τήρησης των όρων της δανειακής σύμβασης και –με τα 11,4 δις. Που πρέπει να καταβάλλει η Ελλάδα μέχρι τον Αύγουστο- πιθανώς σε νέο Μνημόνιο.
Αμάν, αδερφέ μου, πολύ ζήτουλες αυτοί οι ....Ευρωπαίοι! 
Όλο το χέρι απλωμένο το έχουν. Όχι, δηλαδή, ότι είναι καλύτεροι οι Αμερικάνοι του ΔΝΤ. Κι αυτοί το χέρι τους διαρκώς στην τσέπη μας το έχουν. Να φανταστείτε ότι ακόμη και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με το που ανέλαβε την εξουσία, μόλις τον Φλεβάρη και τον Μάρτη τους έσκασε τεσσεράμισι δισεκατομμύρια ευρώ!... Έτσι, με το «καλημέρα σας». Είναι, βέβαια, γνωστό ότι είμαστε ως χώρα... μπατίρηδες.
Μπατίρηδες, ναι, αλλά τα παιδιά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν ότι είμαστε... αρχοντομπατίρηδες! Έχουμε λόγο, ρε, εμείς οι Έλληνες, και μάλιστα της Αριστεράς. Αφήστε που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε προεκλογικά ότι θα τους σκίσει και τα Μνημόνια, και θα διαγράψει το χρέος, και θα δει και άσπρη μέρα ο κοσμάκης με τις αυξήσεις που θα κάνει.

Μπαταξής όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι. Στεγνώνει τα ασφαλιστικά ταμεία, τις περιφέρειες, όποιον βρει στον δρόμο του και όσα λεπτά πάρει από τον κοσμάκη τα ακουμπάει στους δανειστές. Έτσι είναι οι αρχοντομπατίρηδες. Τεσσεράμισι δισ. σας χρωστάμε, κύριοι, στο πρώτο δίμηνο εξουσίας μας; Πάρτε τα για να μην έχετε να λέτε.

Τρέχουν ποτάμι τα δισεκατομμύρια

Και τους πληρώνουμε με δικά μας λεφτά, έτσι; Γιατί αυτοί οι δανειστές, τόσο της ΕΕ όσο και του ΔΝΤ, αποδείχτηκαν μεγάλα λαμόγια. Από τον Αύγουστο, με διάφορες δικαιολογίες, δεν μας έχουν δώσει ούτε μια δόση από τα δάνεια που είχαν συνάψει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος!

«Σιγά μην δώσουμε λεφτά στους ερυθρούς Χμερ του ΣΥΡΙΖΑ να αγοράσουν το σκοινί που θα μας κρεμάσουν» είπαν, μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές. Την έστησαν, λοιπόν, και ζητούν διαρκώς λεφτά, χωρίς να δίνουν τίποτα αυτοί. Μόλις μάλιστα είδαν ότι πάνω στη φούρια της εξουσίας ο Τσίπρας ξέχασε να διαγράψει το χρέος, ΕΕ και ΔΝΤ και ΕΚΤ μετατράπηκαν σε ύαινες που καραδοκούν να μας καταστρέψουν. Στα χαρτιά, ποτάμι τα δισ. που θα αλλάξουν χέρια φέτος...

Πάρτε, ρε άρρωστοι!

Δεν νομίζουμε, φυσικά, ότι φανταζόσαστε πως με τα 4,5 δισ. που σκάσαμε, ξεμπλέξαμε για φέτος. Κόλπο ήτανε, στημένο από την αρχή από τους Γερμαναράδες, η διάρθρωση των δόσεων που πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα.

Όποια κυβέρνηση και να βρισκόταν στην εξουσία, θα ήταν υποχρεωμένη φέτος το καλοκαίρι να υπογράψει νέο, τρίτο μνημόνιο, εκτός πια και αν είχε τα κότσια να συγκρουστεί μέχρι τέλους με τους δανειστές και να τους κάνει μπουρδέλο την ευρωζώνη ολόκληρη, τινάζοντάς τα όλα στον αέρα! Γιατί το λέμε αυτό;
Η απάντηση με νούμερα. Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος είναι πραγματική οικονομική κόλαση για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση πρέπει να σκάσει αυτούς τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες... 11,4 δισ. ευρώ στους δανειστές!!!

Καλά διαβάσατε, εντεκάμισι δισεκατομμύρια ευρώ! Περίπου 7 δισεκατομμύρια στους Ευρωπαίους, σχεδόν 2 δισ. στο ΔΝΤ και κάπου άλλα 2 δισεκατομμύρια για τόκους, συν καμιά κατοσταριά εκατομμύρια στους κερδοσκόπους και κάτι άλλα ψιλά. Πού θα τα βρει αυτά τα δισ.η κυβέρνηση; Πουθενά, αν δεν την δανείσουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ για να τα πάρουν όλα πίσω οι ίδιοι, αλλά να τα χρωστάει ο ελληνικός λαός!
Ναι, αλλά για να δανείσουν την κυβέρνηση Τσίπρα, δεν πρέπει να της φορέσουν κι ένα νέο Μνημόνιο για να ‘χει να πορεύεται;

Λείπουν... 20!

Αν σας έχει πιάσει αγωνία και θέλετε να μάθετε πόσα χρωστάμε για όλο το χρόνο φέτος, από εδώ και πέρα δεν μας λείπουν ούτε 20 δισεκατομμύρια! Με 20 ψωροδισεκατομμύρια την έβγαλε φέτος ο ΣΥΡΙΖΑ τη χρονιά!

Πάνω από 9 δισεκατομμύρια ευρώ πρέπει να σκάσει φέτος η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωπαίους. Τόσα και λίγα παραπάνω, γύρω στα 9,4 δις ευρώ, πρέπει να δώσει και στο ΔΝΤ. Χώρια το 1,1 δισεκατομμύριο για τόκους στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και 1,3 δισ. ευρώ για τους κερδοσκόπους και λοιπές υποχρεώσεις.

Εντάξει, αυτά τα 20 δισεκατομμύρια δεν τα έχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (και ιδέα δεν έχει πού θα μπορούσε να τα βρει), αλλά, αν είχαν κιόλας τα λεφτά αυτά, τι είδους αρχοντομπατίρηδες θα ήταν!
Ασκήσεις Κυπρίων στο... Grexit!

Άντε, αρκετά σας καταθλίψαμε, να σας πούμε και κάτι να γελάσει το χείλι σας: Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επιβεβαίωσε δημοσίως ότι η Κύπρος έχει ήδη θωρακιστεί ώστε να μην υποστεί ζημίες, αν η Ελλάδα εκδιωχθεί από το ευρώ!

«Βεβαίως, δεν υπάρχει πλέον ο μεγάλος κίνδυνος επιρροής επί της κυπριακής οικονομίας, αλλά και για τον ελάχιστο που υπάρχει έχει προγραμματιστεί μια σειρά από μέτρα έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ακόμα περισσότερο» δήλωσε εμβριθώς. «Θέλω να σας βεβαιώσω ότι έχουν γίνει όλες οι ασκήσεις επί χάρτου στο όποιο ενδεχόμενο» πρόσθεσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ψέματα δεν θα σας πούμε. Ομολογούμε ότι απογοητευτήκαμε από τις δηλώσεις του Αναστασιάδη. Επειδή στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λείπουν 20 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο για να βγάλει το 2015, είχαμε την ελπίδα ότι, όταν πήγε ο Τσίπρας στην Κύπρο, οι Κύπριοι αδελφοί θα του μετέδιδαν την πείρα τους, πώς να βουτήξει ο έλληνας πρωθυπουργός καμιά... πενηνταριά δισεκατομμύρια ευρώ για να βγάλει με άνεση την επόμενη χρονιά, ίσως και τη μεθεπόμενη, από τις καταθέσεις, όπως έκαναν οι αδελφοί μας εν Κύπρω!

Σύμφωνοι, αυτοί έβγαλαν μόνο τα μισά λεφτά, άλλα έχουν μόνο το ένα δέκατο πέμπτο του πληθυσμού της Ελλάδας, μην ξεχνιόμαστε. Το συνολικό ζήτημα είναι πώς κλέβεις τις καταθέσεις, όλα τα άλλα είναι τεχνικές λεπτομέρειες της δουλειάς των κλεφτών και απατεώνων και τίποτα περισσότερο.

Λαμόγια βουλευτές στο νησί

Αλήθεια, γιατί τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης -μαζί φυσικά με τα κυπριακά- έχουν πιει το αμίλητο νερό για τις αποκαλύψεις που έκανε η εφημερίδα του Λονδίνου Financial Times στα μέσα του προηγούμενου μήνα; Εννοούμε φυσικά την αποκάλυψη ότι 13 από τους 56, όλους κι όλους, κύπριους βουλευτές έχουν «κόκκινα» δάνεια συνολικού ύψους 35,3 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν εξυπηρετούν.

Με άλλα λόγια, το ένα τέταρτο (!) των βουλευτών του κυπριακού κοινοβουλίου αφενός είναι τυφλά όργανα του κυπριακού τραπεζικού συστήματος  -όλοι  οι προαναφερθέντες βουλευτές έχουν κατά μέσο όρο ένα «κόκκινο» δάνειο που δεν πληρώνουν κανονικά αποκλειστικά στην Τράπεζα Κύπρου, κατά μέσο όρο σχεδόν... 3 (!!!) εκατομμυρίων ευρώ- και αφετέρου έχουν προσωπικό συμφέρον να μην κατάσχονται τα ακίνητα και γενικά η περιουσία των κυπριών απατεώνων ή κακοπληρωτών, μαζί με αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Το ενδιαφέρον είναι ότι πρώην μέλος της διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου κατηγόρησε την επικεφαλής της τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ότι διέρρευσε τη λίστα των βουλευτών με τα «κόκκινα» δάνεια για να εκδικηθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος προσπαθούσε να την απομακρύνει για ευνόητους λόγους.

Υπέρ ανάστασης νεκρών η ΝΔ

Απολαυστική ήταν πάντως η στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη Βουλή τη Μεγάλη Δευτέρα, όπου συζητήθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο επαίσχυντο καθεστώς των μνημονίων, με χρονικό ορίζοντα από τον Οκτώβριο του 2009, που ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου, μέχρι το τέλος του 2014, επί των ημερών του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Όλοι αυτοί παίζουν κυριολεκτικά τα κεφάλια τους, οπότε άρχισαν να απεργάζονται κόλπα για να γλιτώσουν. 
 
Πρώτο άρχισε το ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε να επεκταθεί η έρευνα, να αρχίσει από το 2004, όταν εκλέχτηκε πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής. Στόχος του Ευάγγελου ήταν με την επέκταση, που φυσικά δεν έγινε δεκτή, να υπονομεύσει την πολιτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους καραμανλικούς. Μια συμμαχία που σφραγίστηκε με την εκλογή του Προκοπή Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο Σαμαράς έγινε τούρμπο. Αδύνατον να δεχτεί τέτοια επέκταση, γιατί απλούστατα είναι πιθανόν οι καραμανλικοί να κινούσαν τις διαδικασίες καθαίρεσής του από προέδρου της ΝΔ, αν τη δεχόταν.
Προχώρησε έτσι σε ρελάνς. Πάσχα είναι, σου λέει ο Σαμαράς, γιατί να μην αναστηθούν οι πεθαμένοι, πολιτικά και κυριολεκτικά! Ζήτησε λοιπόν να επεκταθεί ακόμη πιο πολύ η έρευνα και να αρχίσει από το... 1981!
Να αρχίσει, δηλαδή, με την απόδοση ευθυνών στον... Ανδρέα Παπανδρέου -ναι, αυτόν που έχει πεθάνει πριν από...20 χρόνια!!!
Να πιάσει και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αυτόν που έχει αποσυρθεί πάνω από 20 χρόνια! Να πιάσει και τον Κώστα Σημίτη, που έχει αποσυρθεί πάνω από 10 χρόνια!

Πάντως ο... Ιωάννης Μεταξάς τη γλίτωσε για την ώρα από τον Σαμαρά! Θα του συστήναμε πάντως εκεί που βρίσκεται να μην είναι πολύ σίγουρος! Ούτε 100 χρόνια δεν έχουν κλείσει από τον θάνατό του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin