Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

"Καμπάνα" σε αστυνομικό! Ξυλοκόπησε φοιτητή- Είχε κατηγορηθεί για βασανισμό

"Καμπάνα" σε αστυνομικό! Ξυλοκόπησε τον γιο της Κατερίνας Γατοπούλου - Είχε κατηγορηθεί για βασανισμό

Σε 9 μήνες καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πατρών ο αστυνομικός που τον Μάρτιο του 2008 είχε βασανίσει τον 20χρονο τότε φοιτητή Ανδρέα Χρυσικό, γιο της πρώην Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Κατερίνας Γατοπούλου, κατά την διάρκεια.... του Πατρινού Καρναβαλιού.

Σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε 12 μήνες.
 

Η Εισαγγελέας της έδρας ήταν "καταπέλτης" και ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος του αστυνομικού, πράξη που τέλεσε εκτός υπηρεσίας.
 

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός, φέρεται ότι χτύπησε τον φοιτητή κατά την σύλληψη του στην πλατεία Γεωργίου, αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση. Και αυτό γιατί ο συλληφθείς φορούσε χειροπέδες και ο αστυνομικός τον χτύπησε βάναυσα, σύμφωνα με φωτογραφίες που προσκομίστηκαν στο ακροατήριο. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι προχώρησε μόνο στη σύλληψη του νεαρού στην πλατεία Γεωργίου και δεν τον χτύπησε στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπως τον κατηγορεί.
 

Τελικώς το Δικαστήριο αποφάσισε την εκ νέου καταδίκη του αστυνομικού σε 9 μήνες φυλάκιση.
Η υπεράσπιση του θύματος δήλωσε ικανοποιημένη από την απόφαση της έδρας ενώ η πλευρά του αστυνομικού ανέφερε πως θα καταφύγει πλέον στον Άρειο Πάγο ώστε να διεκδικήσει εκεί την αθώωση του πελάτη της.

 

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin